De Europese Commissie, beloond voor haar ambitieuze fiets initiatief !

De eerste Bike Brussels Awards werden uitgerijkt aan de kandidaten met het meest ambitieuze of innoverend fiets initiatief op het Bike Brussels salon op 15 september 2017, met de aanwezigheid van de Brusselse Minister van de Mobiliteit Pascal Smet en de Staatssecretaris van de wegen veiligheid van Brussel Hoofdstedelijk Gewest Bianca Debaets.

De jury samengesteld uit mobiliteitsprofessionals hebben een laureaat per categorie verkozen (bedrijven, overheidsdiensten, scholen en start-ups). De selectiecriteria waren het innovatief karakter van het project, de wilskracht ervan, het positief imago dat het initiatief overbrengt en de resultaten die werden bereikt op het gebied van gedragsverandering. Het is de Europese Commissie die de Award heeft gewonnen in de categorie « bedrijven » dankzij een reeks activiteiten waaronder een fietsuitdaging, VeloMai. Het doel van de uitdaging, die plaatsvond in mei, was om het gebruik van de fiets te promoten als een gezond en duurzaam transportmiddel om tot op het werk te komen. Het project heeft alle aandacth van de jury gekregen omwille van zijn volume : deze heeft meer dan 1600 deelnemers van de Europese Commissie verzameld rond de voordelen van zich met de fiets te verplaatsen en het genot ervan.

Het is met plezier dat Pro Velo een filmpje cadeau geeft, dat Bike Brussels over hun project komt draaien.

De fiets zal met deze Award over een betere zichtbaarheid beschikken in de Europese Commissie. We hopen zo steeds meer fietsers te overtuigen !