De laureaten van de tweede Bike Brussels Awards

Vorige vrijdagavond 14 september viel het verdict over de tweede editie van de Bike Brussels Awards. Een jury mobiliteitsprofessionals beloonde winnaars in de vier volgende categorieën: bedrijven, start-ups, gemeentes en scholen. De Bike Brussels Awards worden door Pro Velo georganiseerd.

 

De kanshebbers werden geëvolueerd op basis van verschillende criteria: de mate waarin ze innovatief zijn, fietsmobiliteit bevorderen, verschillende groepen en aantallen mensen bereiken, en het beeld van dagdagelijkse fietsmobiliteit bevorderen.

De Bike Brussels Awards versterken beloftevolle projecten op het vlak van actieve mobiliteit. Zo hopen zij te inspireren en tot meer fietsbevorderende initiatieven aan te moedigen.

De Awards werden uitgereikt op de feestelijke openingsavond van Bike Brussels, dat nog tot maandagnamiddag in Tour & Taxis plaatsvindt.

En de winnaar voor de categorie bedrijven is...BELFIUS

De jury was erg onder de indruk van het doorzettings- en uithoudingsvermogen van de mobiliteitscoördinator van de bank, die doorheen de jaren de ene na de andere actie op poten zette: opleidingen, bedrijfsfietsen, onderhoudsbeurten, parkingplaatsen, Bike2work, oprichting van een Bicycle User Group, ...

"Gedurende de tien jaar dat ik dit werk doe, vertienvoudigden we het aantal fietsers. Dit dankzij een veelvoud aan activiteiten en projecten. Onze fietsenstalling kan niet meer bijbenen." Bernard Dehaye, coördinator mobiliteit, leefmilieu en duurzame ontwikkeling bij Belfius

Goede raad vanwege de bank? "Engageer een geëngageerde fietser voor de fietspolitiek van je bedrijf. Niemand kent de kleine en grote fietsproblemen beter dan de collega's die dagelijks fietsen."

De hele Bike Project team feliciteerd Belfius (die ook deel genomen heeft aan the Bike Project in 2016) en zijn coordinator voor al het werk dat ze hebben gedaan !

Meer info over Bike Brussels, het salon en actieve mobiliteit :
website : https://www.bikebrussels.be/nl/
Facebook : https://www.facebook.com/bikebrussels/