We kunnen opnieuw fietsen uitlenen!

Nadat we eerder de fietstesten voor Crelan en VRT tijdens de lockdown moesten annuleren of uitstellen omwille van de coronacrisis, kon Urban.brussels wel zoals gepland de fietsen uitproberen.

 

Een dag voor we de fietsen leverden, konden de deelnemers een theoretische opleiding online volgen. Zo was iedereen klaar om in het zadel te springen voor de praktische opleiding in kleine groepjes onder een stralende zon. Glimlachende deelnemers, een goed humeur ... het was de ideale sfeer om ons wat vertrouwd te maken met de fiets! Iedereen was blij met de versoepeling van de lockdown. Na de opleiding kon iedereen weer op pad met zijn fiets om tien dagen lang autonoom te fietsen en de geneugten van de fiets te ontdekken!

Volgende haltes voor de fietsvloot: UMC Sint-Pieter van 15 tot 29 juni en BruSafe van 3 tot 17 juli.

Afgelopen dinsdag vond de tweede workshop plaats in de vorm van een webinar. We kwamen met een tiental mensen bijeen om de actieplannen in detail te bespreken, zo hadden we het onder meer over de belastingen, marketing, communicatie en de geboekte vooruitgang. Tijdens het tweede deel van de workshop voegden zich een 40-tal Brusselse mobiliteitscoördinatoren bij de webinar om de presentatie van Bas de Geus over fietsen en gezondheid bij te wonen. Hoewel er omwille van de format geen echte interactie tussen de deelnemers mogelijk was, stelden we vast dat de actieplannen nog steeds worden uitgevoerd, ondanks de uitdagingen die deze vreemde periode met zich meebrengt. We willen dan ook de mobiliteitscoördinatoren feliciteren voor hun doorzettingsvermogen! Nogmaals bedankt aan alle deelnemers en sprekers voor hun aanwezigheid en betrokkenheid! Je kan de presentaties downloaden via deze link.

Vergeet niet dat je twee gratis fietstochten hebt die je in het kader van dit project worden aangeboden. Spreek je contactpersoon bij Pro Velo aan om deze gezellige uitstap met je collega's te organiseren!

Tot binnenkort,

De team Bike Project